top of page
Search

AANTREKKELIJK BESMETTELIJKCarole Lamarque is als influencer 'incontournable'. Haar meest recente boek "Zoonotic" heeft mij dermate intens geboeid en dus vond ik het niet meer dan evident om dit boek mee te nemen in mijn zomerse podcastreeks 'Tussen De Regels'. Een podcastreeks van mijn zes favoriete boeken. De ideale vakantieliteratuur.


"Zoonotic" springt eruit omdat het heel wat verfrissende inzichten geeft om je in deze volatiele tijden staande te houden als manager, als zaakvoerder, als bedrijf, als merk. En meer dan het onderwerp van deze tijd want "Zoonotic" betekent: een virus dat zich razendsnel exponentieel verspreidt over de hele wereld. Herkenbaar natuurlijk.

Auteur Carole Lamarque analyseert het succes van wereldmerken en reikt je sleutels en checklists aan om zelf met succes een virale business-strategie op te zetten. Haar vertrekpunt is opnieuw die "unfair advantage" wat trouwens de titel is van haar ander succesvol boek. Met "unfair advantage" draait het niet om beter te zijn dan de marktleider, maar om vanuit je extreem unieke identiteit de speler te worden die iedereen benijdt. Wat biezonder moeilijk te copiëren valt. Zoals Carole zelf aangeeft: "de beste concurrentie is nog steeds geen concurrentie."


In "Zoonotic" gaat de auteur dus verder. Ze wandelt door succesvolle ideeën en concepten om aan te geven hoe je voor een virale exponentiële groei kan zorgen van je product of dienst? Ook boeiend zijn enkele getuigenissen van experten uit verschillende sectoren. Ze geven aan hoe je op op een andere manier kan omgaan met je teammembers en klanten.

In mijn podcastreeks 'Tussen De Regels' vertel ik er nog meer. Over het belang van je "WHY" als reden van bestaan, hoe je als bedrijf gezien wil worden door de klant en de markt. Hoe je pragmatisch evolueert van storytelling naar storydoing. Dit boek helpt je om te reflecteren en als het ware een "New Deal" met jezelf én je bedrijf te maken.


Ik geef nog graag mee dat Carole Lamarque haar boek officieel voorstelt op 28 september op het unieke en stijlvolle domein "Valke Vleug" in Liezele bij Puurs. En die locatie is geen toeval, read my lips. België en wijn .. het kan en hoe! De jonge Belgische wijnbouwer bewijst net wat Carole Lamarque behandelt in haar boek "Zoonotic." Niets anders dan verfrissende inzichten. Voor mij is dit boek meer dan ideale vakantieliteratuur. Het is een must-have en must-read boek als leidraad voor een extreem succesvolle virale businesstrategie.22 views0 comments

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page