top of page
Search

HOE BLIJF JE OPTIMIST IN TIJDEN VAN CRISIS?

Een crisis kan je definiëren als een negatief of op zijn minst verstorend element.

Voor bepaalde personen vertaalt het zich in het verliezen van je job of van een dierbaar iemand; een crisis kan ook financieel zijn of op gezondheidsvlak.

Het verplicht je stil te staan, nà te denken en wellicht de zaken op een rijtje te zetten … alles hangt af hoe je de situatie bekijkt en ermee omgaat. Dat is precies het kostbaarste goed dat je hebt : je mentale ingesteldheid! Achter een crisis schuilt vaak een kans, een 'groeikans', de moed hebben jezelf in vraag te stellen en er lessen uit te halen.

Je moet dus voor jezelf 'handvaten' vinden om optimistisch te blijven (ook in de moeilijke tijden zoals we vandaag meemaken).


4 handvaten om optimistisch te blijven.


BLIJF OPTIMISTISCH DOOR JE TE CONCENTREREN OP JE DOELSTELLINGEN! HOU DE FOCUS VAST!

Jezelf uitdagen en doelstellingen voorop stellen is nooit eenvoudig! Er is doorzettingsvermogen, vastberadenheid en geloof nodig.

Natuurlijk maak je wel eens momenten mee wanneer je wil opgegeven … maar kijk dan naar je doelstellingen: zijn zij niet de moeite waard om dóór te gaan?

Blijf even stil staan in de 'mallemolen' van het leven en scherp opnieuw je focus aan. Leef je eigen leven en NIET dat van de anderen: besef dat vreugde en voldoening voortvloeien uit het feit dat je vecht voor wat je wil bereiken.


BLIJF OPTIMISTISCH DOOR JE TE CONCENTREREN OP WAT JE HEBT IPV TE KLAGEN OVER WAT JE NIET HEBT!

Kijk naar de 'kleine dingen' van elke dag. (Her)ontdek wat je allemaal hebt gerealiseerd. Ik begin elke morgen met muziek; lekker luid zowel 'Feuerwerkmusic' van Georg Friedrich Händel als 'Sweet Home Alabama' van die gekke Lynyrd Skynyrd (een aanrader).

Zoek steeds iets dat een positieve wending geeft aan je dag. Zorg uiteraard goed voor jezelf en je 'well being'. Lees inspirerende lectuur, let op je voeding en blijf in beweging! Fit zijn en het blijven geeft zo'n 'goed gevoel' en heeft impact op je humeur!WANNEER HEB JIJ VOOR DE LAATSTE KEER IETS VOOR DE EERSTE KEER GEDAAN?

BLIJF OPTIMIST EN DOE EENS IETS ANDERS!

Haal die gitaar van onder het stof … leer Italiaans en combineer dit met het bereiden van pasta's. Ga wandelen met je (klein)kind en je zal verschieten hoeveel 'zuurstof' dit je geeft.

Durf dingen te doen waar je geen verstand van hebt … je 'gewoontes' maken je 'oud', openstaan voor het nieuwe houd je 'jong'! Breek uit jezelf!


BLIJF OPTIMISTISCH EN OMRING JE MET POSITIEVE MENSEN!

Neem afscheid van criticasters, negativisten en doemdenkers. Omring je met mensen die het beste in jou zien, die je appreciëren voor wie je bent en wat je doet; omring je met mensen die je aanmoedigen om dóór te gaan. Men zegt : "geef de mensen een pluim en ze krijgen vleugels!"

Wel, gun jezelf een pluim … je hebt geen idee hoeveel 'appétit de vivre' je dit geeft.
81 views0 comments

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page