top of page
Search

HOE KOM JE TOT EMPLOYEE ENGAGEMENT

De queeste naar de 'purpose'

Het belangrijkste wat medewerk(st)ers in elk bedrijf verbindt is de 'purpose'.

Waarom bestaan we? Waarom doen wij de dingen? Welk bedrijf willen wij zijn? Hoe willen wij door de markt gezien worden? Waar willen met zijn allen staan binnen 5 jaar?


We nemen het team mee op een off-site om te zoeken naar antwoorden / oplossingen in onze queeste naar de 'purpose'.


We betrekken elke medewerk(st)er in dit proces om nadien de talenten van elkeen te inventariseren wat snel een groeiende 'motivactie' op gang brengt.


"Quand chaque individu travaille pour le collectif, on fait face à toutes les situations!" (Raphaël Ibanez, kapitein van het Frans nationaal rugby team).


Hoe onderscheiden we ons van de concurrenten en wat doen we om onze klanten kippenvel te bezorgen? Laat alle team members zonder onderscheid van de 'silo afdelingen' waarin zij werken aan het woord. Wat doen zij om klantwaarde te creëren? Wat doen zij om van de klant een 'partner for life' te maken?


Creëer vervolgens samen met uw mensen een totaal nieuwe briefingcultuur. Laat uw team members zelf de regels voor de ideale briefing opstellen : een goede mix tussen FUN & FACTS, doorbraak in dossiers, concrete cases van effectieve samenwerkingen over de afdelingen heen, de klanten anecdotes van de week, … maar durf ook mislukkingen bespreekbaar te maken.


Laat de briefing in een strak tijdschema modereren. Uw team members komen opgeladen en gedetermineerd uit de briefing en gaan aan de slag met nieuwe commitments en verlangen naar de volgende briefing om die opnieuw te bespreken.


Deze aanpak creëert een totaal nieuwe dynamiek in het bedrijf.

Om een New Deal te maken hebben we vrouwen en mannen nodig die anders denken en handelen.


Are you ready to make a New Deal?

33 views0 comments

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page