top of page
Search

VERKOOP JIJ EEN PRODUCT OF GA JE EEN SAMENWERKING AAN MET JE KLANT?

De klant wil vandaag 'begeleid' worden. Van bij het begin van het aankoopproces tot en met de aflevering – in het Engels heb je een mooi spreekwoord : 'cradle to grave'!

De eerste momenten, de eerste kennismaking zijn daarom van bepalend belang : ik zou zeggen : "in B to C begint het onthaal al op de parking!" Hangt er aan de deur alleen maar een bordje 'welkom'? Of voelt de klant meteen – aan de sfeer – dat hij echt welkom is. Mede dankzij de hartelijkheid van de baliemedewerk(st)ers, jouw persoonlijke ontvangst maar ook de lachende gezichten van de collega's.

Je verkoopt geen product maar in de eerste plaats vertrouwen. De eerste 10 woorden / 10 seconden zijn cruciaal : schrik de klant niet af door hem meteen te veel informatie te geven.

Ga in een gezonde interactie aan de praat met je klant terwijl je over de kwaliteit van je product / aanpak praat. Vertel de klant een verhaal en praat over de naamsbekendheid van je bedrijf.

Professioneel zoals je bent zal je wellicht snel een technische collega of een collega van de uitvoering erbij halen zodat de klant ervaart dat iedereen de zelfde taal spreekt en met hem meedenkt.

Uiteraard blijf jij gedurende het ganse productie / leveringsproces het aanspreekpunt. Op die manier maak je van je klant een partner en zal hij finaal bij een perfecte aflevering als een ware 'ambassadeur' fungeren. Een 'ambassadeur' die maar al te graag vertelt aan vriend en kennis over zijn unieke samenwerking met jouw bedrijf.
195 views0 comments

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page