top of page
Search

VIRTUELE TOWN HALL

MINDER EFFECTIEF DAN DE FYSIEKE BIJEENKOMST?

Sta jij nog een beetje afwachtend ten opzichte van de virtuele alternatieven van events zoals Town Halls?


Het is voor vele bedrijfsleiders zoeken naar formules om toch te connecteren met hun medewerk(st)ers. Ik merk dat er vaak nog een afwachtende houding is ten opzichte van de virtuele alternatieven.


Maar ga die uitdaging aan! Het is zeker niet minder, het is gewoon anders. Een virtuele Town Hall creëert opnieuw verbondenheid met de collega's en het bedrijf. Bovendien biedt het in elk geval het voordeel dat je méér mensen bereikt: je kan inloggen van thuis, vanop kantoor, vanuit je atelier, ja zelfs van in de wagen (al zouden we dat misschien niet aanraden).


Vanuit onze ervaring met dit soort streamings deel ik graag 5 praktische tips:


1. Hou je Town Hall Meeting kort en krachtig (max 50')!

Je medewerk(st)ers zitten al de hele dag voor hun scherm.


2. Vermijd powerpoints. Cijfers op zich motiveren niet.


3. Breng vooral positieve boodschappen met een hoge dosis optimistische energie over de groeimogelijkheden van je bedrijf.

Laat enkele mensen kort aan het woord over hun 'why' ze zich geëngageerd voelen.

Speel in op de fierheid van de team members.


4. Hou het van in het begin interactief, dat verhoogt de aandacht van de kijkers. Laat tussen de boodschappen de medewerk(st)ers vragen stellen. Ook rechtstreeks aan de CEO (en we gaan daarbij ook de moeilijke topics zeker niet uit de weg).


5. Zorg voor een goede voorbereiding. Via interviews aan directie en medewerk(st)ers weet je wat de groeipijnen zijn. Maar vergeet niet om er de nodige humor en authenticiteit aan toe te voegen.


Na de Town Hall hebben de medewerk(st)ers duidelijk een goed gevoel en hebben ze de 'goesting' om wéér mee te doen. Ze voelen zich méér betrokken met de groei van het bedrijf en zijn bereid om samen een New Deal te maken.


Referenties:

156 views0 comments

Commentaires


Post: Blog2 Post
bottom of page